Що це означає для Relativity Space

Раунд інвестицій повинен завершитися в найближчі дні, після чого оцінка Relativity Space підвищиться до $2,3 млрд.

Якщо Relativity Space залучить ці інвестиції, вона стане однією з найдорожчих приватних космічних компаній у світі. Її оцінюють більш ніж у $44 млрд.

Залучені кошти Relativity Space направить на те, щоб масштабувати операції, збільшити персонал, а також закупити матеріали й транспорт.

Читайте також: Чому Tesla може обвалити S & P 500

Хто інвестує в компанію

Крім Tiger Global, чиї активи оцінюються в більш як $40 млрд, у компанію вкладуться фонди Fidelity, Social Capital, Playground Global, Y Combinator, Bond Capital і Tribe Capital, а також підприємець і власник команди НБА «Даллас Маверікс» Марк Кьюбан і вокаліст 30 Seconds To Mars Джаред Лето.

Читайте також: У що інвестувати в 2021 році

Що відомо про Relativity Space

Компанія займається будівництвом своєї першої ракети Terran-1, використовуючи технології 3D-друку: близько 95% деталей ракети створені на 3D-принтері.

Relativity Space поки не запустила жодної ракети, але планує зробити це в кінці 2021 року.

Нагадаємо

  • 16 листопада 2020 року SpaceX, космічна компанія Ілона Маска, відправила на орбіту вже другий Crew Dragon. Корабель Маска успішно пришвартувався до МКС, а екіпаж перейшов на орбітальну станцію.
  • Також в планах SpaceX побудувати спільно з Пентагоном надшвидкісну транспортну ракету, за допомогою якої можна буде дістатися до будь-якої точки планети за годину.