Постанова зареєстрована 17 листопада, однак текст її поки відсутній.

Версії Гетманцева

Гетманцев відреагував на проєкт постанови про його звільнення. Він вважає, що його ініціативи щодо детінізації не влаштовують олігархів і контрабандистів.

«Безперечно детінізація — це процес, який не всім подобається в суспільстві, зокрема олігархам і контрабандистам. Такі ініціативи викликають безпідставну критику», — підкреслив Гетманцев.

Раніше Гетманцев повідомив ЗМІ, що дана постанова пов'язана з тим, що він виступив категорично проти законопроєкту про зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) для аграріїв. За його словами, депутатська група Довіра представляє інтереси одного з великих українських аграріїв.

«На засіданні комітету ми розглядали законопроєкт № 3656 про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. Він надає пільги по ПДВ в розмірі 14%, хоча ПДВ для всіх — 20%. Ми виступили категорично проти. На жаль, у них було більше голосів на комітеті, вони провели законопроєкт і винесли в зал. У нас голосів не вистачило, я виступив категорично проти», — розповів Гетманцев.

Ще одна версія

Раніше три парламентські фракції Євросолідарність, Батьківщина і За майбутнє заявляли про готовність ініціювати звільнення Гетманцева, якщо парламент не відстрочить впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для фізосіб-підприємців.

На засіданні 17 листопада Верховна Рада відмовилася відстрочити обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для неризикових груп товарів з 2021 року на 2022-й, як це пропонує законопроєкт №4313-д.

Позиція Гетманцева

«Якщо порушується будь-яке кадрове питання у Верховній Раді — це прекрасно. Адже депутати можуть визначати, хто їх задовольняє, а хто — ні. Це нормальні демократичні речі, якщо вони здійснюються відповідно до законодавства», — сказав Гетманцев 24 каналу.

Він зазначив, що кандидати на його посаду вже є і додав: «Це мабуть буде зручніша фігура, але треба їх питати».

Хочете знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі