Як хитрують із чеками

У ДПС пояснили, що, проводячи розрахунки за пальне готівкою, касири на АЗС навмисне змінюють форму розрахунку з готівкової на безготівкову, щоб отримати невраховані готівкові кошти.

Податківці зазначають, що під час оплати пального в готівковій формі фіскальний чек повинен містити інформацію про форму оплати «Готівкою».

У разі ж заміни форми оплати в фіскальному чеку буде вказана безготівкова форма оплати називається: «Талон», «Чек», «Відомість», «Передоплата» та інші.

Читайте також: 11 «болючих» питань про РРО для ФОПів

У ДПС просять споживачів звертати увагу на реквізити фіскальних чеків на АЗС.

«Загалом для покупців це не впливає на якість отриманого палива, але має негативний вплив на економіку держави», — заявляють у Податковій.

Як перевірити справжність фіскальний чека

У ДПС нагадали, що кожен покупець товарів чи споживач послуг, отримавши фіскальний чек, має можливість скористатися сервісом «Пошук фіскального чека» та перевірити законність розрахункової операції, зіставивши дані з отриманого при розрахунку чека з інформацією, наявною в інформаційних базах на вебпорталі ДПС.

Якщо виявлено факт підміни форми розрахунків з готівковою на безготівкову в фіскальних чеках продажу або відсутності електронної копії чека на веб-порталі, в ДПС просять інформувати податкові органи.

Читайте також: Касові апарати — детінізація чи знищення малого бізнесу

Раніше повідомлялося

  • Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект №4313 про відстрочку застосування РРО.
  • Комітет запропонував перенести терміни вступу в силу норм щодо застосування РРО або програмних РРО для платників єдиного податку 2-4-ї груп (ФОПів), крім тих, які здійснюють «ризикові» види діяльності — з 1 квітня 2021 року на 1 січня 2022 року.

Читайте також: Податок на розкіш: Мінфін пропонує переглянути оподаткування дорогих автівок