На початку торгів в США у вівторок (відкриваються о 16:30) статок Маска оцінювався в $ 100,5 млрд.

З квітня, коли був опублікований рейтинг найбагатших людей світу за версією Forbes, капітал підприємця виріс в 4 рази. В результаті Маск займає п'яте місце в списку найбагатших людей світу після глави Amazon Джеффа Безоса, власника Dior Бернара Арно, засновника Microsoft Білла Гейтса і творця Facebook Марка Цукерберга. Від останнього Маска на момент написання новини відділяло всього $1,5 млрд.

Читайте також: Чому Tesla може обвалити S&P 500

Передісторія

Раніше повідомлялося, що акції Tesla 21 грудня буде включено в індекс S&P 500, що відслідковує акції найбільших компаній, що торгуються в США. Новину повідомив оператор індексу, компанія S&P Dow Jones Indices, вже після закриття торгів.

Після цього на премаркеті папери Tesla зросли на 13%, додавши більше $50 млрд до ринкової вартості компанії, відзначає Financial Times.

З початку року акції компанії подорожчали більш ніж на 440%, пише Forbes. Зараз Tesla, капіталізація якої перевищує $380 млрд, — найдорожчий автовиробник в світі і одна з найбільших компаній: виходячи з поточних капіталізацій, Tesla увійде в топ-10 компаній індекс S&P 500 за ринковою вартістю.