Тренди туристичної галузі

Під час подорожей країною за 9 місяців витрачено у 27 разів менше валюти, ніж минулого року. Про це повідомив Національний банк України. «Загалом за три квартали 2020 року громадяни інших країн привезли в Україну лише $244 млн, тоді як за весь 2019 рік іноземні туристи витратили в Україні $1,62 млрд», – зазначили у НБУ.

Читайте також: Валютні надходження від іноземних туристів впали у 27 разів — НБУ

Водночас через карантин та закриті кордони суттєво знизилися й витрати українців на подорожі за кордон. Так, за 9 місяців 2020 року цей показник становив $3,259 млрд – у 2,2 раза менше, ніж за такий самий період 2019 року. При цьому, більшу частину цієї суми наразі складають витрати українських заробітчан за кордоном.

Читайте також: Іспанія за пів року втратила 27 мільйонів туристів та 28 мільярдів євро через пандемію

Нагадаємо

  • На початку листопада Верховна Рада України надала пільги для культури, туризму та креативних індустрій. Законопроєктом запропоновано ввести знижену ставку податку в розмірі 7% на культурні послуги.
  • Держтуризм та компанія Google підписали меморандум про співпрацю в розвитку туристичної галузі та діджитал-трансформації України. У міністерстві впевнені, що це сприятиме залученню іноземного потоку туристів у країну.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».