Де айтішники заробляють найбільше

Найвища середньорічна зарплата — в американських IT-спеціалістів, вона становить понад $109 тисяч.

Наступними країнами з найвищим рівнем оплати праці IT-спеціалістів є Австралія та Канада із середньою річною зарплатою розробників $88,5 тисячі та $72,8 тисячі відповідно.

У діапазоні $70-60 тисяч заробляють IT- фахівці Нідерландів, Британії та Німеччини.

Скільки заробляють в Україні

У діапазоні $50-40 тисяч заробляють працівники IT-сфери десяти країн, серед яких і  Україна.

За даними Hackerrank, українські IT-спеціалісти за рік в середньому заробляють $43,6 тисячі — на $10,9 тисячі менше за середню світову зарплату.

Читайте також: Дохід IT-галузі склав $5 мільярдів у 2019 році

Справедливість зарплати

При цьому лише 35% розробників вважають, що їм платять справедливо, а 39% вважають, що їм платять несправедливо порівняно зі спеціалістами своєї вікової групи. 

За знання яких мов платять найбільше

Дохід вище середнього найчастіше отримують IT-фахівці, які пишуть мовою Perl. У всьому світі розробники, які знають Perl, заробляють на 54% більше середньої річної зарплати розробників.

Серед інших затребуваних мов - Scala — плюс 42%, та Go — плюс 33%.

Читайте також: Депутати хочуть змінити податки для «айтішників». Що пропонують

Високооплачуваність мов Perl, Scala та Go частково пов’язана з демографічними показниками. Наприклад, близько 10% опитаних старших розробників знають Perl, але серед молодших розробників — лише 2%.

Раніше повідомлялося

  • Цього року ІТ-галузь України недоотримала за 2-й та 3-й квартали майже $200 млн, а темп зростання експорту став найнижчим із 2014 року. Основною причиною цього стала економічна криза, спричинена пандемією коронавірусу.
  • На початку вересня президент Володимир Зеленський поставив завдання уряду розробити та винести на розгляд Верховної Ради законопроєкти, спрямовані на розвиток IT-індустрії в Україні.
  • Указом президента уряд в тримісячний термін мав розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо: спрощення оподаткування; лібералізації трудових відносин; посилення захисту від неправомірного втручання в роботу IT-компаній.