Наразі Україна знаходиться між Чилі (41-е місце) і Таїландом (43-е місце). До речі, минулого року Україна займала 44-у позицію.

Хто лідирує у рейтингу

Незмінним лідером четвертий рік поспіль визнано Швейцарію, яка стала найкращим місцем у світі для залучення та навчання кваліфікованих фахівців.

Укладачі IMD World Talent Ranking 2020 відзначили у Швейцарії високоякісну систему освіти та здатність залучати іноземних фахівців з високим рівнем життя й стабільними зарплатами.

За нею у рейтингу IMD World Talent Ranking 2020 йдуть Данія, Люксембург, Ісландія та Швеція. До першої десятки також увійшли Австрія, Норвегія, Канада, Сінгапур і Нідерланди.

«Данія досягла гарних результатів, зробивши наголос на рівні можливості для всього суспільства, а Люксембург прискорив зростання коштом стійких інвестицій», – зазначається у рейтингу.

США посіли 15-е місце, після Німеччини (11-е), Австралії (13-е) та Гонконгу (14-е). При цьому вони випередили Ірландію (18-е), Тайвань (20-е) і Великобританію (23-е).

До останньої десятки рейтингу увійшли Росія, Болгарія, Мексика, Румунія, Колумбія, Бразилія, Венесуела, Словаччина, а Індія та Монголія посіли останні місця.

Читайте також: Кращі міста для життя в 2020 році, за версією Resonance Consultancy (рейтинг)

Про рейтинг

Як зазначає CNBC, мета щорічного рейтингу IMD, який проводиться вже сьомий рік – надати уявлення про кадрові резерви провідних економік, і як результат – уявлення про їх глобальну конкурентоспроможність. При цьому укладачі використовують правдиві дані та дослідження ринків.

Читайте також: Серед інноваційних країн Україна на 45-му місці — рейтинг

Економіка оцінюється за трьома ключовими критеріями: «Інвестиції та розвиток» (те, як країна заохочує місцеві таланти), «Привабливість» (наскільки ефективно економіка утримує внутрішні таланти та залучає міжнародні) і «Готовність» (якість наявних навичок і компетенцій).

Бажаєте знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі