Чому Австралія шукає таланти

На початку жовтня австралійський уряд ухвалив бюджет на 2020-2021 роки. Одна зі статей бюджету — залучення в країну професіоналів для семи перспективних галузей з метою зростання економіки і забезпечення технологічного прориву в індустріях майбутнього.

«Всупереч існуючій думці, що інвестиційні програми запускають тільки країни, які відчувають економічні труднощі, більшість країн Великої двадцятки пропонують механізм для залучення іноземних інвестицій в обмін на право проживання. 60% країн-членів ЄС пропонують програми інвестиційної міграції. Розвинуті економіки розробляють і реалізують ці програми з тих самих причин, що і країни, що розвиваються — для залучення іноземного капіталу, навичок і знань для стимулювання своєї внутрішньої економіки», — зазначає Пітер Крумменахер, партнер компанії Henley & Partners Switzerland AG.

Що відомо про Програму GTI

Триразове збільшення місць затверджено за програмою Global Talent Program (GTI) — з 5 тис. заявників у минулому році до 15 тис. в цьому році.

Програма GTI націлена на топ-менеджерів, бізнесменів з досвідом, підприємців і професіоналів, які хочуть постійно працювати і жити в Австралії. Уряд зацікавлений у міжнародних талановитих кадрах з семи перспективних галузей: агротех, фінтех, медтех, передові виробничі та космічні технології, енергетика і видобуток, інформаційна безпека, квантова інформатика, інформаційно-комунікаційні технології (ICT).

Кандидати на участь у програмі GTI повинні підтвердити свої досягнення, визнані на міжнародному рівні. Вони мають бути застосовувані до Австралії.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом перспективних технологій «Отаман»: 11,85% (USD), 16,62% (UAH)

Переваги програми

  1. Немає вікового цензу.
  2. Можливість отримати ПМЖ Австралії за 6 тижнів.
  3. Немає необхідності приїжджати до Австралії для отримання ПМЖ (віддалена процедура).
  4. Немає вимог до знання англійської мови.
  5. З ПМЖ Австралії можна жити в Новій Зеландії.

Профіль потенційного кандидата

  • Успішний бізнесмен, підприємець або керівник вищої ланки.
  • Засновник якого-небудь всесвітньо визнаного продукту, сервісу або компанії.
  • Наявність чіткого плану діяльності в Австралії.
  • Дохід кандидата повинен становити не менше €95 тис. на рік.
  • У кандидата немає серйозних проблем зі здоров'ям.

Читайте також: Українські трудові мігранти почали перевозити в Польщу сім'ї

Про компанію Henley & Partners

Це міжнародний лідер у сфері планування місця проживання для приватних клієнтів та їхніх сімей. Компанія також виступає як радник урядів різних країн при розробці та впровадженні програм громадянства або дозволу на проживання через інвестиції.

Компанія Henley & Partners залучила понад $8 млрд в економіки країн по всьому світу через різні інвестиційні програми. Офіси компанії розташовані більш ніж у 30 країнах світу, в тому числі у Великобританії, Швейцарії, Португалії, Федерації Сент-Кітс і Невіс, Антигуа і Барбуда, на Мальті, Кіпрі.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».