Як оцінюють ситуацію в ООН

В ООН відзначають, що з початку пандемії більше 80% українських домогосподарств втратили доходи. У понад 40% сімей один член сім'ї втратив роботу.

Окремо в ООН оцінили ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Тут 58% сімей повідомили, що використовують негативні механізми пристосування для задоволення своїх потреб. Ще на початку 2020 року таких сімей було 49%.

Читайте також: Світовий банк прогнозує зростання бідності в Україні

«Хоча зараз немає окремих даних щодо сходу України, ймовірно, що соціально-економічні наслідки цього занепаду для регіону будуть руйнівні», — йдеться в звіті ООН.

Раніше повідомлялося

  • 18 вересня Інститут демографії ім. Птухи НАН України опублікував дослідження, в якому сказано, що за підсумками 2020 року до категорії бідних потрапить 45% українців. Це на 17% більше, ніж в 2019 році.

Читайте також: До категорії бідних потрапить 45% населення України за підсумками 2020 (дослідження)

  • Раніше у Світовому банку заявили, що через пандемію коронавірусу від 70 до 100 млн людей, можливо, повернулися в крайню бідність.
  • Згідно з попередніми оцінками Світового банку крайнє зубожіння через covid-19 загрожувало 60 мільйонам людей.
  • Більше 6 мільйонів українців можуть опинитися за межею бідності через соціально-економічну кризу. Про це свідчать показники консервативного сценарію Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який базується на макропрогнозі українського Кабміну. Президент Володимир Зеленський критично відреагував на цю заяву ЮНІСЕФ.

Читайте також: Бізнес може не витримати «карантину вихідного дня» — ЄБА