Що відомо про цінні папери

Цінні папери випустить філія банку на території особливої податкової зони в Малайзії. «China Construction Bank планує залучити таким чином до $3 млрд», – йдеться у повідомленні.

Fusang Exchange наголошує, що банк пропонує прибутковість на рівні лондонської міжбанківської ставки пропозиції (Libor) плюс 50 базисних пунктів – це приблизно 0,7%, що істотно вище за ринкові ставки для звичайних депозитів.

Випуск паперів організовує філія China Construction Bank. «Емісія облігацій покликана скоротити розрив між фінтех і ширшими фінансовими ринками», – зазначає виконавчий директор підрозділу China Construction Bank Фелікс Фен Ци.

Ціна паперів для інвесторів за межами Китаю стартуватиме від $100.

«Облігації можна купити тільки через біржу, яка стягує за операцію невелику комісію», – зазначає The Wall Street Journal.

Купити ОВДП від ICU: до 2,85% в доларах США

WSJ зі слів гендиректора Fusang Exchange зазначає, що облігації схожі на тримісячні депозити, які приносять власникам набагато більше, ніж переважна кількість ставок за банківськими депозитами в доларах США. «З нашої точки зору, ми приймаємо банківські депозити, які є для нас ключовим бізнесом. Банк не працює з біткоїнами або криптовалютою», – наголосив у коментарі WSJ операційний директор філії China Construction Bank Стівен Вонг.

Тим часом вартість найпопулярнішої криптовалюти останніми тижнями зростає: станом на 11 листопада ціна Bitcoin перевищувала $15,5 тис. Наразі оновлюються максимуми з січня 2018 року, коли криптовалюта переживала спад, після досягнення піку майже у $20 тисяч.

Читайте також: Чому дорожчає біткоїн

Хто зможе купувати і продавати

The Wall Street Journal уточнює, що операції з облігаціями доступні інвесторам по всьому світу, крім податкових резидентів Китаю та США, а також фізичних та юридичних осіб Ірану і Північної Кореї.

Як зазначається у повідомленні біржі Fusang Exchange, облігації, які будуть розміщені, приватні інвестори й організації зможуть купувати та продавати за біткоїни.

Fusang Exchange приймає до оплати, в тому числі, криптовалюту. У випадку з облігаціями майданчик конвертуватиме біткоїни в долари США. Біржа називає це «першим публічним розміщенням облігацій на блокчейні», яке безпосередньо доступне інвесторам.

Нагадаємо

На початку листопада ціна одного біткоїна зросла до $15 тис.

Читайте також: Невпинний біткоїн б'є власні рекорди — майже досяг позначки $16 тисяч

Тим часом аналітики JPMorgan попереджають криптоінвесторів, що «біткоїн перекуплено». У результаті це може призвести до фіксації прибутку й зниження курсу у короткостроковій перспективі.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»