Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» з 29 жовтня по 2 листопада, передає ЕП.

Що думає бізнес про введення РРО

Про утиски малого підприємництва особливо часто в опитуванні відповіли ті, хто має власну справу (63%).

При цьому дві третини згодні з твердженням, що посилення контролю за діяльністю бізнесу з боку держави покращує якість товарів і послуг, а третина — протилежної думки.

Читайте також: Рада не змогла перенести введення касових апаратів для бізнесу

Близько половини (54%) згодні, що якісні товари та послуги можуть надавати тільки ті продавці, які чесно платять податки.

Читайте також: Мінфін відзвітував про перший місяць роботи «касових апаратів в смартфоні»

Нагадаємо

  • У Верховній Раді 3 листопада зареєстрували законопроект, що передбачає відстрочку на 1 рік фіскалізації фізосіб-підприємців.
  • Раніше повідомлялося. що в Раді готують законопроєкт, який передбачає відстрочку застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на 1 рік — до 1 січня 2022 року.
  • З 1 серпня 2020 року набули чинності норми про введення програмних РРО без розширення сфери їх застосування. За наявності класичного РРО бізнес не повинен обов'язково переходити на програмний РРО та може користуватися ними одночасно.
  • Передбачалося, що з 1 січня 2021 року використання РРО, для певних видів діяльності 2-4 груп фізичних осіб-підприємців, стане обов'язковим. А з 1 квітня 2021 року такий обов'язок виникав для всіх платників єдиного податку 2-4 груп.