Відсьогодні апаратами штучної вентиляції легень HAMILTON-C1 підсилені опорні лікарні Одеси, Харкова, Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Києва, Львова, Дніпра Луцька та Ужгорода. Раніше благодійний фонд вже поставив 23 апаратів ШВЛ в ті міста України, де ситуація з коронавірусом була найгострішою.

Також в рамках програми в лікарні доставлено й інше обладнання, необхідне для боротьби з COVID: кислородні концентратори, рентген-обладнання, пульсоксиметри, приліжкові моніторинги пацієнта та інше. Весь перелік згідно з табелем обладнання для боротьби з коронавірусом від МОЗ.

Директор фонду Анна Павлова розповіла, що до завершення програми всі області України отримають принаймні по 1 апарату ШВЛ, а ті, де епідеміологічна ситуація найгірша, по декілька. На сьогодні в рамках «антиковідної» ініціативи вже зібрано понад 46 млн гривень, з них майже 30 млн грн виділено самим Приватбанком. Всі кошти йдуть на придбання обладнання найвищого, експертного класу, яке слугуватиме протягом десятків років, і після пандемії рятуючи життя.

Банк нагадує, що благодійний фонд Приватбанку «Допомагати просто!» ініціював програму «Дихай! Разом проти коронавірусу», яка акумулює кошти банку, його партнерів-благодійників та пожертви клієнтів на постачання критично необхідного медичного обладнання. Долучитись до акції можна через мобільну та веб версію Приват24, на сайті Приватбанку або Благодійного фонду Приватбанку «Допомагати просто!»