Що відомо

«Національний банк отримав пакет документів від громадянина Сергія Тігіпка для узгодження опосередкованого придбання (через кіпрську компанію LUREGIO LTD) істотної участі в ПАТ „Промінвестбанк“ в розмірі 99,772644% в статутному капіталі банку та поки не ухвалював ніяких рішень по пакету документів Сергія Тігіпка», — повідомили в НБУ.

Зараз отримані документи для погодження набуття істотної участі зареєстровані і знаходяться на розгляді.

Читайте також: Тігіпко розповів про свої плани на Промінвестбанк

Національний банк перевірить ділову репутацію інвестора, відповідність вимогам, встановленим в нормативно-правових актах НБУ, його фінансовий стан і джерела походження коштів.

Читайте також: НБУ дозволив Тігіпко купити фінкомпанію «Фортіфай», власника Промінвестбанку

Передісторія

  • Антимонопольний комітет дозволив кіпрській компанії Luregio Limited, кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Тігіпко, придбати Промінвестбанк через покупку ТОВ «Фінансова компанія «Фортіфай»».
  • 4 березня 2020 року 99,77% акцій Промінвестбанку були продані в межах виконавчого провадження на торгах фондової біржі ПФТС за 269 млн грн без вказівки імені покупця.

Читайте також: Люди Коломойського стали власниками компанії, яка купила Промінвестбанк

  • Компанія «Альтана Капітал» від імені, за рахунок і за дорученням «Фортіфай» на торгах ПФТС придбала 99,7726% акцій Промінвестбанку, а 6 березня був укладений договір купівлі-продажу цінних паперів.
  • Надалі «Фортіфай» виплатила повну вартість акцій — 268,7 млн ​​грн — в межах виконання вимог регламенту біржових торгів. Але арешт акцій ПІБу, накладений 5 вересня 2018 року, не дозволив завершити угоду, а саме — перевести акції банку з рахунку власника на рахунок фінкомпанії.