«Якби monobank в тому вигляді, в якому він існує в Україні, працював би в Британії, ми б уже коштували дорожче, ніж Revolut ($ 5,5 млрд)», — заявив Гороховський.

Плани банку

Крім того, до кінця 2022 року monobank планує збільшити кількість клієнтів до 5 млн. На даний момент у monobank 2,7 млн ​​клієнтів і 2000 співробітників.

Клієнти банку

Зазначається, що за перші шість місяців 2020 року кількість клієнтів monobank зросла на 614 тисяч. Це в півтора рази більше, ніж у Приватбанку. При цьому, активними є 66% карт monobank — це найвищий показник серед усіх українських банків.

Читайте також: monobank запускає продаж банківських карт на касах в супермаркетах

На відсотках за вкладами фізосіб за вказаний період monobank заробив 1,6 млрд грн, на розрахунково-касовому обслуговуванні — 1,3 млрд грн.

Близько 40% від усіх доходів пішло на погашення адмінвитрат, в тому числі — зарплати співробітникам. Ще 18% — на виплати відсотків за вкладами і 6% на доформування резервів за кредитами.

У скільки обійшовся карантин

Введений в Україні навесні цього року карантин обійшовся monobank в 123 млн грн — в першому півріччі 2020 банк недоотримав доходи через введені державою кредитні канікули.

Читайте також: Гороховський розповів, як стати клієнтом банку онлайн