Що відбувалося на ринку

На певний час біткоїн впритул підходив до психологічної позначки у $16 тис., що є максимальним рівнем цієї криптовалюти за останні три роки. Інвестори чекають, що після перемоги Байдена нарешті буде вжито заходів з підтримки економіки США, і це призведе до девальвації долара і перепливу грошей у цифрові активи.

Читайте також: Невтомний біткоїн б'є власні рекорди - майже досяг позначки $16 тисяч

У свою чергу, представники інвестгіганта JPMorgan заявили, що біткоїн-траст компанії Grayscale Investments перевершує фонди (ETF) на базі золота, що торгуються на біржі, в тому числі завдяки участі інституційних інвесторів.

Разом з тим, деякий негатив на ринок привнесла новина про те, що Міністерство юстиції США конфіскувала біткоїни на рекордну для таких активів суму - понад $1 млрд. Раніше ці цифрові гроші належали засновнику інтернет-магазину наркотиків Silk Road, а згодом їх викрав анонімний хакер.

Читайте також: Мін'юст США спустошив біткоїн-гаманець на $1 мільярд. Не обійшлося без хакера

Загальна капіталізація крипторинку досягла позначки $445,3 млрд.

На думку фінансових скаутів, ринок незабаром має шанси на продовження зростання, але темпи підйому будуть поміркованішими. Біткоїн продовжить утримуватися поблизу позначки $15500, Ethereum - у $450, XRP не відійде далеко від рівня $0,25, а Litecoin - від $61.