Про що сказав прем'єр

«Мінус $407 млрд власного потенціалу в міжнародній торгівлі та транзиті, навіть за наявної торговельної структури, вже укладених торговельно-економічних угод ми втрачаємо такі колосальні кошти», — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що за рахунок підтримки експорту та торговельної дипломатії є можливість наростити товарний експорт на схід, до країн Африки, до країн Латинської Америки.

Читайте також: Зовнішня торгівля товарами пішла в мінус в першому півріччі

За словами прем'єра, сьогодні завдання для Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості на наступний рік — забезпечити $1 млрд нових експортних контрактів для українських виробників.

За словами Шмигаля, в України в усіх секторах високотехнологічного виробництва є потенціал, який можна розкривати: і космічне виробництво, і машинобудування та інші галузі.

Читайте також: Шмигаль: $1 трильйон ВВП за 10 років — нереалізований потенціал України

Із моменту отримання незалежності, нереалізований інвестиційний потенціал України складає $63 млрд, додав прем'єр.

«Інвестиційний потенціал України — це $63 млрд. Наш регіон є досить привабливим для інвестицій у цілому, але повз Україну за ці майже 30 років пройшли десятки мільярдів доларів інвестицій», — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що минулого року прямі іноземні інвестиції в Україну були в п'ять разів нижчі за приватні перекази вітчизняних заробітчан.

Нагадаємо

  • Зовнішньоторговельний баланс України за січень-серпень 2020 року зведено з дефіцитом у $2,399 млрд, що в 2,5 раза менше дефіциту за аналогічний період 2019 року ($5,915 млрд).