Що передбачає законопроєкт

Законопроєкт надає право Кабміну визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, його розмір, терміни надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Передбачається також можливість надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину не тільки в період карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню на території України covid-19, а також у разі встановлення подібних обмежень у зв'язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

Читайте також: Українці платитимуть податки з допомоги по частковому безробіттю

Фінансування Фонду соцстрахування

  • 20 травня Кабмін прийняв постанову виділити Мінсоцполітики 2,279 млрд грн для надання фінансової допомоги Фонду соцстрахування з Фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою та її наслідками.
  • У червні Кабмін виділив 2,973 млрд грн з Фонду по боротьбі з коронавірусом для надання фінансової допомоги Фонду соцстрахування України.
  • Раніше Кабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 млрд грн.
  • 28 жовтня 2020 року уряд прийняв постанову про виділення додаткових коштів в розмірі 1,3 млрд грн для Фонду соцстрахування для виплат допомоги по безробіттю та по частковому безробіттю на період карантину.

Читайте також: Що робити, якщо вас звільнили без згоди під час карантину

Раніше повідомлялося

  • На період карантину Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 650 до 1000 гривень.
  • З 1 липня в Україні підвищили прожитковий мінімум. Від його розміру залежить соціальні і трудові виплати, зокрема розмір максимальної допомоги по безробіттю.