Держбюджет-2021 передбачає доходи на рівні 1,071 трлн грн, а видатки – 1,35 трлн грн. Дефіцит становить 270,4 млрд грн, або 6% ВВП.

Що вирішив комітет

За результатами розгляду бюджетний комітет підготував проєкт постанови щодо висновків і пропозицій, яким пропонується збільшити доходи держбюджету на 20,2 млрд грн і здійснити певний перерозподіл видатків.

«Бюджетний комітет завершив підготовку проєкту Держбюджету на 2021 рік до розгляду у першому читанні. Загалом створеною в комітеті робочою групою, за участю Мінфіну та Рахункової палати, було опрацьовано 2451 подану пропозицію, значна частина з яких, на жаль, всупереч регламенту не були збалансовані чи були вочевидь нереалістичні. Для врахування всіх пропозицій необхідно близько 1,5 трлн грн, тобто фактично – ще один бюджет», – написав зазначив депутатвін.

Хто підтримав законопроєкт

Урядовий законопроєкт підтримали представники трьох фракцій: Слуги народу, ЄС і Батьківщини.

Також комітет Ради пропонує підтримати пропозиції за окремими програмами.

Нагадаємо

Розгляд парламентом держбюджету-2021 у першому читанні відкладався вже кілька разів. Зокрема тому, що до проєкту бюджету-2021 надійшло понад 2,5 тис. правок на понад 1 трлн грн, що становить близько двох річних бюджетів.