Серед 15 кращих освітніх програм майже не залишилося локальних, тобто представлених в одній країні. Виняток — IE Business School, розташована в Мадриді. Як зазначає видання, аналіз показує значне зростання популярності навчальних закладів у Китаї, а також в інших країнах, що розвиваються.

Стисло про топ-3

У трійку найкращих увійшли Kellogg/HKUST Business School, Ceibs і HEC Paris.

  • Kellogg / HKUST Business School (KHEMBA) — програма США у партнерстві з Гонконзьким університетом науки і технологій. Середня заробітна плата випускників становить $528 тис. на рік.
  • На другому місці — Ceibs, китайсько-європейська міжнародна школа бізнесу. Вона була заснована відповідно до угоди між урядом Китаю та Європейською комісією (Шанхай, листопад, 1994 рік).
  • Третє місце у 2020 році посіла HEC Paris. Це міжнародна програма, яка викладається у Парижі (Франція), Пекіні (Китай), Санкт-Петербурзі (Росія) і Доха (Катар).

Цьогорічний тренд

Financial Times зазначає, що співпраця з Китаєм стає дедалі більш популярнішою. У Китаї найбільші доходи випускників, тому будь-який освітній програмі вигідно робити спільні проєкти саме з цією країною.

«Для бізнес-шкіл єдиний шанс опинитися в топі — це робити спільні проєкти з Китаєм. Там найбільші доходи випускників. Перефразовуючи: американські, лондонські, паризькі кампуси — вже «не торт». Всі гроші у Китаї», — написав у фейсбуці виконавчий директор «УкрКредитФінанс» Євген Резуєв.

Виняток з п2 IE Business School – локальний Мадридський кампус, єдиний не китайський в топ-15. «Вони дуже круто підтягнули доходи своїх випускників: коли 10 років тому я на них дивився, цифра доходу середнього випускника була 169 тис. на рік, а зараз це вже 309 тис., що вже майже на 10% вище, ніж у London Business School», – підкреслив експерт.

Читайте також: Карантин з користю: 10 цікавих подкастів про бізнес, технології, суспільство і не лише