Із чим пов'язане рішення

За словами прем'єр-міністра, це частина антикризового плану уряду в межах допомоги жителям Грузії, які постраждали від коронавірусу.

Грузинський прем'єр зазначив, що ті громадяни, які не потребують такої допомоги, можуть від неї відмовитися і подати відповідну заяву.

Читайте також: Підвищення цін на електроенергію для населення не буде. Міненерго спростувало інформацію

Кому оплатять послуги

Допомогу нададуть кожній сім'ї, яка споживає електроенергію до 200 кВт, а також до 200 кубометрів газу, в тому числі плату за воду й очищення.

Кількість абонентів, які споживають щомісячно менше 200 кВт електроенергії, складає 1,2 млн. Тобто в середньому держава виділить 17 млн ​​ларі ($ 5,3 млн) на оплату комунальних послуг цих громадян.

Також в Грузії 670 тисяч абонентів, які споживають до 200 кубометрів природного газу на місяць. Для погашення їх рахунків держава виділить 27 млн ​​ларі (майже $ 8,4 млн).

Актуальні тарифи на послуги ЖКГ в Україні

Тим часом в Україні

  • «Нафтогаз України» з листопада підвищує вартість природного газу для населення на 25,7%.
  • З 1 листопада ціна за м³ газу за місячним тарифом становитиме 6,33 грн / м³ з ПДВ і без урахування вартості доставки газу. У жовтні ціна за м³ становила 4,70 грн.
  • З листопада зросте також і вартість газу за річним тарифом. Газ за річним тарифом буде коштувати 6,45 грн / м³ (+ 18,7%). У жовтневому тарифі була встановлена ​​ціна в 5,24 грн / м³.

До 31 жовтня клієнти ГК «Нафтогаз України» можуть зафіксувати жовтневу ціну в 5,24 грн / м³ в рамках пакету «річний».