Скільки надійшло коштів

«Через системи переказу коштів за 9 місяців цього року в Україну надійшло близько $2 млрд. У цілому в Україну надійшло приватних грошових переказів на суму близько $ 7,2 млрд (на 1 вересня 2020 року). Тобто тільки чверть приватних грошових переказів надійшло через транскордонні системи переказу коштів », — йдеться в повідомленні.

У Нацбанку відзначили, що попри карантин і пандемію, надходження в Україну через системи переказу коштів навіть зросли на 16%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року.

Читайте також: Кожен другий грошовий переказ з-за кордону українці отримують через мобільний банк

Із чим це пов'язано

Як зазначив заступник голови НБУ Олексій Шабан, «пандемія посилила готовність бізнесу і користувачів платіжних сервісів до цифровізації в світі. В Україні темпи приросту безготівкових розрахунків також залишаються досить стабільними. Частка безготівкових операцій з платіжними картами за сумою поступово підвищується».

Читайте також: Обсяг грошових переказів заробітчан скоротився на 20%

Нагадаємо

  • У 2020 більше грошових переказів українці отримують з США — більше 17% від загального обсягу переказів.
  • Нацбанк переглянув прогноз очікуваного обсягу переказів від трудових мігрантів в Україну в 2020 році, знизивши його з $12,5 до $ 10 млрд.
  • Обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в 2019 році склав $ 11,98 млрд (разом офіційними і неформальними каналами). Це на 7,8% більше, ніж роком раніше (в 2018 році обсяг переказів склав $ 11,1 млрд).