Скільки всього сплатили податків

За даними ДПС, в березні-вересні 2020 року кінотеатри скоротили податкові відрахування більш ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Всього за 6 карантинних місяців вони заплатили 47,6 мільйона гривень.

Читайте також: Як карантин змінив ставлення населення до заощаджень

У Податковій зазначають, що навіть після відновлення роботи кінотеатрів вони продовжують платити набагато менше податків, ніж до початку карантину.

У липні-вересні поточного року представники цього бізнесу сплатили до бюджетів усіх рівнів 15,8 млн грн відрахувань, що майже дорівнює сумі перерахованих коштів тільки за один липень минулого року — 17,2 млн гривень.

Читайте також: Українська економіка втратила через карантин більше $ 50 мільярдів

Туристична сфера. Істотно знизилися податкові відрахування від туристичних агентів і операторів. У березні-вересні 2020 року відрахування від цього бізнесу впали на 49% проти минулого року.

В абсолютних числах падіння податкових надходжень склало в загальному 210,6 млн гривень.

Читайте також: Європа знову йде на жорсткий карантин — ЗМІ

Готельна сфера. Скоротилися доходи і в готельній сфері. За шість карантинних місяців українські готелі і заклади, які надають послуги з розміщення, сплатили податків на більш ніж півмільярда гривень менше, ніж у березні-вересні 2019 року.

Найбільш стрімким падіння надходжень від цієї галузі було в квітні — майже втричі проти аналогічного місяця минулого року.

Вже з липня готелі поступово збільшують відрахування до бюджетів, проте вони все ще значно менші порівняно з докарантінним періодом, кажуть в ДПС.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

  • 28 жовтня Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації до 31 грудня. Служби цивільного захисту будуть працювати в спеціальному режимі. Також цей режим має сприяти координації роботи всіх служб, які борються з загрозою.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».