Вже найближчим часом обладнання отримають у столичних лікарнях та 11 регіонах України. Це Харківська, Запорізька, Одеська, Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська, Тернопільська, Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська та Чернігівська області.

Регіони та лікарні для передачі кисневого обладнання були обрані за результатами комплексного аналізу — із врахуванням кількості хворих та госпіталізованих через COVID-19, а також рівня смертності у цих регіонах. За даними оцінки ЮНІСЕФ, обладнання отримають тридцять п’ять опорних лікарень, де розміщуються 22% всіх госпіталізованих у країні.

«В партнерстві з глобальними інституціями ми можемо здійснювати благочинність ще ефективніше, — зазначає Анна Павлова, директор фонду «Допомагати просто!». — Кисневі концентратори, яких зараз гостро потребують медичні заклади, допоможуть долати ускладнення коронавірусу тепер, і будуть використовуватися в лікарнях і після закінчення пандемії. Ми вдячні ЮНІСЕФ за можливість доєднатися до ініціативи. Разом допомагати — дійсно просто!»

«Майже кожен п’ятий госпіталізований з коронавірусною інфекцією, має тяжкий перебіг хвороби та потребує кисневої терапії, — зазначила Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. — Ми вдячні допомозі наших партнерів — Благодійному фонду Приватбанку, який надав фінансові ресурси. Пандемія у черговий раз довела, що спільними зусиллями ми можемо охопити більшу кількість людей та допомогти сотням тисяч».