До чого суд зобов'язав КМДА

Позов до Шостого апеляційного суду міста Києва подали двоє власників майбутніх квартир в ЖК «Деміївський квартал». Попередні договори купівлі-продажу вони уклали з компанією-забудовником «СБ ЛТД». Інвестори кажуть, що не отримали обіцяні квартири через зупинку будівельних робіт.

Суд визнав протиправною бездіяльність міської влади Києва щодо організації роботи, пов'язаної із завершенням будівництва житлового комплексу.

Читайте також: Коли 570 тисяч жителів столичних «хрущовок» отримають нове житло

У своєму рішенні суд зазначив, що КМДА зобов'язана була контролювати дотримання договірних зобов'язань забудовниками — ТОВ «СБ ЛТД» та ТОВ «Укрміськбудхолдінг». І оскільки в ході судового розгляду підтвердилася нездатність забудовника продовжувати розпочате будівництво, КМДА повинна була організувати роботи з  його завершенню.

Рейтинг забудовників Києва за 1-2 квартал 2020

Колегія суддів зазначає, що бездіяльність КМДА виникло через ігнорування визначених чинним законодавством власних повноважень.

Що відомо про об'єкт

«Деміївський квартал» входить в список 40 об'єктів, які самовільно реалізовувала група компаній «Укогруп» Анатолія Войцеховського на самозахоплених ділянках. Ці забудови зараз є об'єктом розслідування у справі Нацполіціі.

Сам засновник групи компаній «Укогруп» Анатолій Войцеховський переховується від правоохоронців Польщі.

Раніше повідомлялося

  • Ціни на первинному ринку житла в Україні в липні-вересні 2020 року зросли на 7,7% порівняно з аналогічним періодом 2019 року, на вторинному ринку — на 10,6%. Про це свідчать дані Держстату.