Підсумок вчорашнього суду

Київський апеляційний суд 29 жовтня розгляне питання про призупинення дії ухвали судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка від 2 вересня про примусове виконання рішення цього ж суду від 2017 року про зобов'язання державного Приватбанку обслуговувати депозити компаній братів Суркісів, заборгованість за якими позивачі оцінюють в $350 млн.

У банку повідомили, що суд відклав розпочатий 22 жовтня розгляд апеляційної скарги банку на відповідну ухвалу судді Вовка. На наступному засіданні суд розглядатиме тільки питання призупинення цієї ухвали.

Читайте також: Верховний Суд не застосував «антиколомойський» закон у справі Суркісів і Привата

За словами представника банку, суд переніс засідання через необхідність отримання завіреного рішення Верховного Суду, яким останній зупинив дію постанови про забезпечення від 2017 року.

Читайте також: Справа Суркісів не повинна цікавити вкладників Приватбанку

Передісторія

  • 2 вересня суд задовольнив позов компаній Суркісів до Приватбанку на $350 млн. Позов розглядав суддя Сергій Вовк, незважаючи на скарги Приватбанку. У державному банку заявили, що пов'язані з Суркісами офшорні компанії вдалися до маніпуляції автоматизованим розподілом судових справ на користь Вовка.
  • Тоді міністр юстиції Денис Малюська заявив, що рішення про стягнення з Приватбанку $ 350 млн на користь компаній Суркісів суперечить суті позову.