Переваги е-резидентства

За задумом, новий проєкт міністерства дозволить іноземцям вести бізнес в Україні за досить привабливими умовами і без фізичної присутності на території країни.

Умови, які повинен створити проєкт е-резидентство для іноземних бізнесменів, що працюють в Україні:

  • дистанційна реєстрація е-резидента як фізичної особи-підприємця;
  • здійснення підприємницької діяльності в юрисдикції України;
  • відкриття банківських рахунків онлайн;
  • доступ до адміністративних послуг з використанням кваліфікованої електронного підпису.

Також будуть врегульовані механізми оподаткування е-резидентів.

Мета проєкту

«Мінцифра формує цифрову економіку країни, залучаючи іноземців віддалено вести бізнес в Україні. Проєкт е-резидентства дозволить фрілансерам з IT та креативної сфери дистанційно вести бізнес в Україні і розвиватися через партнерство з авторитетними світовими компаніями. Це поліпшить національний імідж України на міжнародному ринку IT і дозволить наповнювати державний бюджет за рахунок податків», — сказав віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: Мінцифри запустило онлайн-гід по всіх держпослугах

«Уже набула чинності постанова «Про проведення експерименту з впровадження та реалізації в Україні електронного резидентства». Наступний крок — розробка відповідних нормативно-правових актів, якими будуть затверджені процеси надання послуг і сервісів для е-резидентства. Також уже підготовлена ​​технічна документація для функціонування інструментів е-резидентства і розроблено веб-портал», — підкреслив заступник міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Читайте також: Півмільйона робочих місць. Мінцифри створить вільну економічну зону для IT-компаній

Раніше

Кабінет Міністрів України 6 лютого офіційно представив мобільний додаток «Дія», мета якого оцифрувати державні послуги та документи для українців.

У жовтні Національний банк спільно з Мінцифри спростив процедуру віддаленої ідентифікації і верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом у мобільному додатку «Дія».