«Команда Ощадбанку впевнена, що тісна та ефективна співпраця з мікро-, малим та середнім бізнесом створює величезний потенціал як для нашого банку, так і для України. Саме тому ще у 2015 році ми поставили стратегічне завдання і розпочали глибоко вивчати проблематику та потреби українських підприємців, а в 2017 році запропонували їм комплексну програму взаємодії з Ощадбанком. Сьогодні ми пропонуємо сучасні банківські продукти та послуги, які суттєво спрощують фінансові операції та допомагають вести бізнес. Ощад – один із лідерів кредитування малого та середнього бізнесу в Україні. З кінця 2017 року в рамках мікрокредитування ми профінансували понад 3500 проектів на суму майже 1,4 млрд грн», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

З початку 2020 року, незважаючи на COVID-19, 1370 проектів отримали фінансування Ощадбанку на підтримку та розвиток бізнесу. Напрям кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу є пріоритетним для Ощадбанку, що відображається в результатах участі як у державних («Доступні кредити 5-7-9%», загальнодержавні та обласні програми підтримки та компенсації), так і в міжнародних програмах підтримки бізнесу. Так, за кількістю видач кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» Ощадбанк входить до трійки лідерів. 80% з них надано представникам мікро- та малого бізнесу на інвестиційні потреби.

Результати рейтингу було визначено у два етапи. На першому етапі, базуючись на інформації з відкритих джерел, редакція видання встановила фінансові установи, які активно співпрацюють із малим та середнім бізнесом. На другому етапі переможці визначалися шляхом відкритого голосування на сайті business.ua.