Президент назвав можливі джерела надходжень до бюджету

Президент підкреслив, що по всій країні закриті тисячі підпільних казино. Прийнято закон про легалізацію грального бізнесу. «Те, що роками було в тіні, вже в наступному році, з першими ліцензіями, має принести до бюджету 5 мільярдів гривень», — сказав Зеленський.

Читайте також: Україна сказала «так» гральному сектору — рішення тепер за бізнес-інвесторами

Він також додав, що по країні закрито близько тисячі нелегальних заправок. Зокрема завдяки цьому, вважає президент, офіційні мережі АЗС знизили ціни на бензин.

Крім того, Зеленський зазначив, що в країні ліквідували монополію «Укрспирту» і минулого тижня вже приватизували перший спиртовий завод. «Слід продовжувати цей процес, що в перспективі має збільшити надходження до скарбниці майже у 8 разів», — додав президент.

Також Зеленський зазначив, що в Україні почали масштабну приватизацію. І йдеться не про стратегічні об'єкти, а про сотні неефективних підприємств, де були тільки корупція і борги: «Вчора вони приносили державі збитки, а вже сьогодні — мільярди».

Так, президент звернув увагу, що готель «Дніпро» у Києві і ще кілька об'єктів стали першим в історії майном, яке перебувало в користуванні президента України і було передано на приватизацію.

Передісторія питання

Раніше повідомлялося, що 14 липня Верховна Рада ухвалила закон про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор. Закон визначає правові, економічні, соціальні та організаційні умови функціонування азартних ігор, а також встановлює, що органом державного регулювання у сфері азартних ігор є Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей, підпорядкована Кабінету Міністрів.

Закон впроваджує комплексне регулювання ринку азартних ігор в Україні та створює винятковий перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні.

До цього понад 10 років в Україні діяла заборона грального бізнесу.