Про що сказав президент

Також президент зазначив, що безвізового режиму України з Європою нічого не загрожує.

«А ще — чіткий меседж: безвізового режиму України з Європою нічого не загрожує. Це стосується і співпраці з МВФ, яке ми продовжуємо. Так само, як і зі Світовим банком та ЄБРР», — наголосив президент.

Також він заявив, що на міжнародному рівні зникла фраза «Світ втомився від України».

За словами Зеленського, його влада «надала іміджу нашої держави нового змісту».

«На Україну почали дивитися по-новому. Сприймати як конструктивного, надійного, а отже — рівноправного гравця. Як країну, яка цінує будь-яку підтримку, і сподівається насамперед на себе. Тому що розуміє, що ніхто за нас не втілить перетворення, ніхто за нас не побудує успішну країну. Ми стали проактивними», — додав глава держави.

Раніше повідомлялося

  • Аналітики BofA Securities прогнозують, що наступний транш від МВФ Україні надійде в кінці 2020 року — на початку 2021 року.
  • Водночас аналітики вважають, що причиною для відстрочки траншу і невизначеності з боку МВФ став закладений урядом рівень дефіциту бюджету на 2021 рік (6%), який перевищує очікування МВФ за програмою stand-by.
  • Також аналітики акцентували увагу на новому раунді тиску на заступників голови НБУ Катерину Рожкову і Дмитра Сологуба, які є єдиними заступниками голови центробанку, кандидатури яких не вносив новий глава НБУ Кирило Шевченко.
  • 12 червня Україна отримала $ 2,1 млрд першого траншу від МВФ за програмою stand by. Рішення по другому поки на паузі.