Про що сказала Рожкова

Рожкова наголосила, що менеджменту і наглядовій раді Приватбанку вдалося зберегти незалежність.

«НБУ був залучений активно на самому початку, коли після націоналізації, наприклад, передавав документи в правоохоронні органи, — сказала Рожкова. — Зараз Приват веде всі процеси самостійно. Головне, щоб його менеджмент і наглядова рада зберігали свою незалежність».

Читайте також: Справа Суркісів не повинна цікавити вкладників Приватбанку

Як просуваються суди по Привату

  • Справа про скасування націоналізації Приватбанку відновили. Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський подав апеляцію на відновлення в Господарському суді процесу про скасування договору купівлі-продажу банку Мінфіну. Відповідно до системи судових реєстрів, слухання призначені на 26 листопада 2020 року.
  • 2 вересня 2020 року Печерський районний суд задовольнив вимогу шести офшорних компаній, пов'язаних з братами Григорієм та Ігорем Суркісами про стягнення з Приватбанку $ 350 млн. Компанії вимагали, щоб Приватбанк виконував умови депозитних договорів, які були укладені між ними і кіпрським філією банку до націоналізації в грудні 2016 року. Загальна сума вимог компаній — $250 млн тіла депозитів і $100 млн відсотків.
  • Після націоналізації держава конвертувала ці кошти в капітал, оскільки Суркісів визнали пов'язаними особами з ексвласниками банку.
  • 9 вересня Верховний Суд зупинив стягнення 10 млрд грн з Приватбанку на користь Суркісів.

Читайте також: У Раді НБУ пояснили правові наслідки рішення про недовіру Рожковій і Сологубу

  • Рада Національного банку скасувала засідання, заплановане на 16 жовтня. Напередодні ЗМІ повідомляли, що в ході засідання Ради НБУ 16 жовтня планували звільнити першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову і заступника голови Дмитра Сологуба.