У списку інформація про 194 держави, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров'я. Зазначено інформацію щодо кількості активних випадків захворювання covid-19 на 100 тис. населення в кожній країні (повний список країн на сайті Міністерства).

У небезпечній «червоній» зоні 31 держава: Чехія, Ізраїль, Чорногорія, Бельгія, Нідерланди, Франція, Великобританія, Іспанія, Республіка Молдова, Вірменія, США, Румунія та ін.

В Україні на даний момент цей показник становить 176,5 активних випадків на 100 тис. населення і державу віднесено до «зеленої» зони разом зі 150 країнами.

По 13 країнах інформація відсутня.

В Україні

Станом на суботу, 17 жовтня, в Україні коронавірус підтвердили у 294 641 людини. За добу хворобу виявили у 6410 осіб. При цьому 5517 померли (109 за добу), 124 113 (2194) - одужали. Про це повідомляє Рада нацбезпеки та оборони України.

Напередодні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) встановила нове епідемічне зонування в Україні, яке почне діяти з понеділка, 19 жовтня.

Рішенням комісії відразу вісім обласних центрів виявилися в «червоній» зоні епідемічної небезпеки: Івано-Франківськ, Полтава, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».