Скільки коштують ф'ючерси

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 43,35 за барель, що на $ 0,03 (0,07%) вища за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $ 41,08 за барель, що на $ 0,04 (0,1%) вище рівня попередньої сесії. Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $43,32 і $41,04 відповідно.

Читайте також: Нафта подорожчає в 2021 році. Аналітики Citigroup спрогнозували, як зростуть ціни

Причини подорожчання

Американський інститут нафти (API) в середу повідомив, що запаси нафти в США на тижні, що завершився 9 жовтня, впали на 5,4 млн барелів.

Чорне золото також отримало позитивний імпульс після заяв ОПЕК + про передбачуване 102-відсоткове дотримання узгоджених обмежень видобутку у вересні.

Водночас, стримуючим чинником для нафтових цін є прогноз попиту, який залишається несприятливим через пандемію, пише S&P Global Platts. Влада Франції в середу оголосила про введення в країні режиму надзвичайного стану, який вступить в силу в суботу.

Раніше повідомлялося

  • У США акціонери нафтогазової компанії Noble Energy Inc схвалили операцію зі злиття з Chevron Corp. Ця угода стане найбільшою нафтовою угодою з початку пандемії коронавірусу.