Про що розповів міністр

«Ми запустили послугу (...) цифровий шеринг документів. Уже приєдналися три банки. Ще більше 30 банків на етапі адаптації цієї технології», — сказав Федоров.

«Сподіваємося, що взятий нами темп протримається два-три місяці, поки всі банки не виявлять бажання стати учасниками спільної з „Дія“ програми, — додав голова Національного банку Кирило Шевченко.

Читайте також: Тепер банківський рахунок можна відкрити за цифровим паспортом — НБУ

Що таке цифровий шеринг і для чого він

«Це цифрова революція для держави. Ви зможете передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження), натиснувши ОK на пуш повідомлення в „Дії“.

Наприклад, коли банк вимагає паспорт для зняття копії, відкриття рахунку онлайн, під час заселення в готель і в сотнях інших життєвих ситуацій», — сказав Федоров.

Читайте також: Цифровий ІПН і шеринг документів. У жовтні в «Дії» з'являться нові послуги

Нагадаємо

  • Приватбанк і monobank 5 жовтня запустили можливість віддалено відкрити банківський рахунок за допомогою цифрового паспорта в мобільному додатку „Дія“. Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред'являти ID-карту або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт в мобільному додатку «Дія».
  • Раніше міністерство запустило онлайн-гід по всіх держпослугах, де міститься інформація про їх отримання.