«Ця цифра дуже динамічна, оскільки ми спостерігаємо приріст понад 1 тис. осіб на день», - наголосив Васильцов.

Позитивна динаміка у використанні технології FacePay, за словами представника Приватбанку, спостерігається також за іншими показниками. Зокрема, зростає кількість проведених трансакцій та їх обсяг.

Читайте також: FacePay24: Приватбанк запустив перші в Україні біометричні POS-термінали

«На кінець вересня із застосуванням даної технології було проведено 400 трансакцій на загальну суму 18 тис. грн. Середній чек становив близько 100 грн», - розповів Євген Васильцов.

Питання безпеки

Використання технології FacePay24, за словами представника Приватбанку, є абсолютно безпечним. По-перше, вона має кілька рівнів захисту, а по-друге, для проведення трансакцій обов'язкове введення пін-коду.

Крім того, система виключає використання фотографій, оскільки налаштована на розпізнавання тільки живої особи. Тести показали, що технологія коректно розрізняє навіть дуже схожих людей. У будь-якому випадку тільки власник рахунку знає правильний пін-код для підтвердження операції.

Читайте також: FacePay24: Як «Мінфін» обличчям торгував

Прихильникам часто міняти імідж не варто побоюватися труднощів. Такі зміни в зовнішності, як зміна кольору волосся, зачіски, відпущена борода, не призведуть до відмови в проведення трансакції. А ось окуляри або маску доведеться знімати.

«Сьогодні маска - необхідність. Але при оплаті FacePay24 її потрібно буде посунути. Все одно це набагато безпечніше, ніж розраховуватися кешем», - підкреслив представник Приватбанку.

Як користуватися сервісом

Для використання сервісу «оплати особою» необхідно зробити лише 4 кроки:

  1. встановити на смартфон оновлений додаток Privat24 та активувати оплату FacePay24;
  2. користуючись підказками програми, потрібно зробити три селфі з різних ракурсів і «підв'язати» до свого обличчя обрану банківську карту;
  3. щоб здійснити оплату в POS-терміналах Android PAX, потрібно після введення суми на терміналі вибрати оплату обличчям, подивитися у фронтальну камеру терміналу і натиснути кнопку «сплатити»;
  4. після підтвердження операції пін-кодом обраної карти покупка буде оплачена.