Які зміни передбачено

Документ містить зміни до Бюджетного кодексу України. Зокрема, пропонується встановити, що 50% надходжень від адмінштрафів за адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі в межах відповідного населеного пункту, спрямовуватимуться в доходи відповідного місцевого бюджету.

«Ці зміни стимулюватимуть місцеву владу встановлювати системи автоматичної фото-, відеофіксації порушень правил дорожнього руху. В населених пунктах відбуватиметься зниження порушень правил дорожнього руху, зростання безпеки на дорогах, а надходження від сплати адміністративних штрафів дадуть можливість місцевій владі розширювати систему і поліпшувати інфраструктуру населених пунктів», — йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо

  • 12 березня 2020 року МВС України презентувало пілотний проект системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі. Запуск системи в експлуатацію планувався з 1 травня цього року.
  • Пізніше МВС прийняло рішення відкласти роботу системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину.
  • З 1 червня МВС впровадило автоматичну фіксацію порушень швидкісного режиму. На другу добу роботи системи, за словами очільника МВС Арсена Авакова, кількість порушень зменшилася на 40%.

Читайте також: Камери відеофіксації поки не можуть штрафувати «евробляхерів»