Що кажуть в асоціації

«Бізнес-спільнота закликає Верховну Раду утриматися від введення норм, які можуть стати додатковим інструментом тиску на бізнес. Важливо не допустити скасування мораторію на перевірки до закінчення дії карантину, щоб компанії могли і далі працювати і шукати можливості вистояти в цей непростий час», — звернулися в ЄБА.

«Дуже сподіваємося, що голос бізнесу буде почутий, і ми всі продемонструємо, що є цивілізованою європейською країною, яка підтримує, а не ще більше блокує роботу бізнесу в період кризи», — додали в асоціації.

Читайте також: Мораторій на перевірки під час карантину стосується не всіх (інфографіка)

Із чим пов'язані побоювання

За даними ЄБА, побоювання бізнесу пов'язані з поширенням у ЗМІ інформації про те, що СБУ звернеться до комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики і зажадає розглянути питання про відновлення податкових перевірок.

Крім цього, скасування мораторію на перевірки під час карантину міститься серед пропозицій законопроекту №4101.

Читайте також: Перевірки бізнесу: Опубліковано план на 2020 рік

Раніше повідомлялося

  • СБУ припинила в Києві роботу масштабного конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував оборот коштів на більш ніж 15 мільярдів гривень.
  • Центр функціонував протягом 2019-2020 років, організатори зареєстрували понад 400 фіктивних фірм. З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних і комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.
  • До організації цієї схеми причетні посадові особи комерційних банківських установ і колишнє керівництво Державної податкової служби.
  • В СБУ саме з метою розслідування цієї справи хочуть відновити перевірки на підприємствах.