Про які показники йдеться

Ідеться, зокрема, про такі показники, як офіційний курс гривні до інших валют, довідкове значення курсу гривні до долара на 12 годину, а також облікова ціна банківських металів.

Чому це важливо

Ці зміни сприятимуть зміцненню довіри інвесторів та інших учасників фінансового ринку до індикаторів валютного ринку України.

Ці індикатори вони можуть використовувати для трансакцій з купівлі та продажу валюти на українському та міжнародних ринках і розрахунку фінансових результатів за такими угодами.

Читайте також: Опитування, курс валют і аналітика. Нацбанк запустив додаток для бізнесу

Як упровадили зміни

У Нацбанку зазначають, що для здійснення оверсайту розширили повноваження діючого Комітету оверсайту Українського індексу міжбанківських ставок UONIA.

У зв’язку з додатковим функціоналом його було перейменовано у Комітет оверсайту індикаторів грошового та валютного ринків.

Комітет буде опікуватися питаннями визначення, розрахунку та оприлюднення індикаторів не тільки грошового, а й валютного ринків.

Отримуйте актуальні дані про курси валют в Україні за допомогою API від Minfin.com.ua

Нагадаємо

  • Національний банк щоденно розраховує та оприлюднює офіційний курс гривні до іноземних валют, довідкове значення курсу гривні до долара на 12 годину, а також облікову ціну банківських металів.

Заробити на коливаннях курсу валют