Чому хочуть розблокувати перевірки

Представник СБУ зазначив, що з початком карантину на такі перевірки був введений мораторій.

За його словами, розблокувати перевірки необхідно в зв'язку з тим, що СБУ припинила діяльність масштабного конвертаційного центру. За час своєї роботи він організував оборот коштів на більш ніж 15 мільярдів. З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних і комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Читайте також: Перевірки бізнесу: Опубліковано план на 2020 рік

За словами Вітюка, всі ці підприємства, їх близько тисячі, скористалися послугами зазначеного конвертаційного центру, щоб ухилятися від сплати податків і викрадати бюджетні кошти.

«Для того, щоб довести до логічного завершення і повернути кошти в бюджет, необхідно провести податкові перевірки, які зараз заборонені», — пояснив представник СБУ.

Читайте також: Мораторій на перевірки під час карантину стосується не всіх (інфографіка)

Вітюк наголосив, що завдяки взаємодії з ДПС значна частина цих підприємств вже припинила свою діяльність. А щодо тих, які ще функціонують, Податкова терміново вживає заходів для припинення їх діяльності.

Раніше повідомлялося

  • СБУ припинила в Києві роботу масштабного конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував оборот коштів на більш ніж 15 мільярдів гривень.
  • Центр функціонував протягом 2019-2020 років, організатори зареєстрували понад 400 фіктивних фірм. З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних і комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.
  • До організації цієї схеми причетні посадові особи комерційних банківських установ і колишнє керівництво Державної податкової служби.