Як пише Profinance, аналітики інвестиційного банку заявили, що «складна» угода буде укладена на початку листопада і ратифікована до кінця грудня, раніше встановленого терміну до кінця року.

Вони підкреслили, що ринок оцінює значний ступінь невизначеності, яка «більше не є виправданою».

Прогноз по фунту

Фунт зміцниться до 87 пенсів за відношенню до євро з 90,86 пенсів в понеділок, прогнозують в Goldman Sachs, рекомендуючи інвесторам «відкривати довгу» позицію по фунту проти євро.

Читайте також: Brexit: JPMorgan виведе активи на $ 230 мільярдів з Британії

Шестимісячний прогноз банку передбачає, що фунт зміцниться до 1,33 за долар з 1,2974 долара в понеділок. Прогноз на 12 місяців становить 1,44 долара за фунт.

Аналітики банку відзначили, що ризик зриву переговорів «не виключений». Але їх основна точка зору, як і раніше полягає в тому, що «тонку торговельну угоду про нульові тарифи і нульові квоти буде укладено до початку листопада».

Чытайте також: Лондон втратив статус глобального фінансового центру через Brexit — FT

Передісторія

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен розмовляли по телефону в суботу, що було широко розцінено, як позитивний крок до досягнення угоди.

Учасники переговорів погодилися з важливістю укладення угоди і що головні перемовники Великобританії і Європейського союзу будуть «інтенсивно працювати» над усуненням «значних розбіжностей» між двома сторонами.

Як відзначають аналітики Goldman Sachs, телефонні переговори, а також «стримана» відповідь ЄС на суперечливий міжнародний законопроект про Брексит, що порушує міжнародні закони, вказують на напрям в сторону узгодження угоди.

1 лютого 2020 Великобританія після трьох років спроб, скандалів і суперечок нарешті залишила Європейський союз.

Читайте також: «Брексит»: наслідки для Великобританії та уроки для України