Що відбувалося на засіданні Ради

За словами Шапрана, голова НБУ на засіданні 2 жовтня 2020 року не направляв подання на звільнення Рожкової таі Сологуба, а Рада НБУ не розглядала питання про відставку одного з членів Правління.

На думку Шапрана, рішення Ради НБУ носило суто виховний (педагогічний) характер.

Олігархи ні до чого

«Якби на рішення Ради НБУ хоча б на 10% впливав хтось із олігархів, вже просто б звільнили всіх старих членів правління і набрали нових. А так я в захваті від значного прогресу, якій зараз спостерігається в системі корпоративного управління НБУ і в Україна в цілому», — зазначив член Ради НБУ.

За словами Шапрана, в наш час з членами правління поводяться більш толерантно і педагогічно, сподіваючись на зміни.

«Так сподіваюся років через 10-15 ми доживемо і до кращих європейських стандартів, коли при зміні команди «незгодні» йдуть у відставку, а не залишаються займатися саботажем і іншими неприємними речами зсередини.

Читайте також: Як новий глава НБУ змінить кадровий склад центробанку

Коментар члена Ради НБУ Василя Горбаля

«Рішення про висловлення недовіри Катерині Рожковій було прийнято майже одноголосно. Ті, хто утримались, мали зауваження тільки до формулювань», — заявив член Ради НБУ.

«Таке рішення було пов’язано з нещодавніми публічними виступами Сологуба і Рожкової. Треба розуміти, що банк — це перш за все довіра. А останні інтерв’ю Сологуба і Рожкової були дуже неоднозначно сприйняті як експертним середовищем, так і міжнародними партнерами», — повідомив Горбаль.

За його словами, рішення Ради НБУ «є бездоганним з точки зору юридичних ризиків».

Коментар заступника голови НБУ Катерини Рожкової

Рожкова повідомила, що вони з Дмитром Сологубом надали коментарі виданню KyivPost для публікації про Національний банк. За її словами, там не було «нічого крамольного, щоб йшло врозріз з „генеральною лінією партії“.

«Ми говорили, що незалежність НБУ — це про колегіальність. Що новій команді потрібно трохи часу, щоб спрацюватися. І все в такому дусі», — написала Рожкова.

«Не вірите, що в 2020 році можуть оголошувати догану за спілкування із засобами масової інформації?! Я теж до кінця не вірила, що цензура дійшла до стін Національного банку. Але чому дивуватися, якщо рішення приймалося „вночі зухвало сокирою“. Тобто за закритими дверима, без пояснення причин і заслуховування сторін», — зазначила Рожкова.

За її словами, юристи повинні надати оцінку правових наслідків і наявності у Ради НБУ повноважень для прийняття таких рішень.

«У підсумку, вважаю, що це перемога минулого над майбутнім. Тривожний сигнал незалежності Національного банку, та й взагалі здорового глузду», — підсумувала Рожкова.

Коментар заступника голови НБУ Дмитра Сологуба

«Прозорість є однією з п’яти цінностей НБУ. Саме за це ми отримали престижну нагороду у 2019 році. Тому виглядає дико отримати догану за професійні та неупереджені комунікації навіть якщо інтерв’ю Інтерфакс-Україна та коментар Kyiv Post не сподобались багатьом у владних кабінетах», — підкреслив Сологуб у твітері.

Заступник голови НБУ додав, що догана — нове для нього явище за 20 років професійної діяльності.

«Не знаю як на Нобелівську, а от на Ігнобелівську премію з економіки поки що не бачу кращих кандидатів ніж Рада НБУ», — написав Сологуб.

Коментар голови Податкового комітету ВР Данила Гетманцева

«Щодо догани членам правління НБУ: я б не перекладав банальний побутовий конфлікт на кухні НБУ в площину високу, а тим більше міжнародної фінансової політики. Так само як і не влаштовував би істеричних танців навколо ностальгії окремих членів Ради за 90-ми», — написав він в телеграмі.

За його словами, очевидно, що жорстко критикувати роботу керівництва НБУ, при цьому негативно впливаючи на результат останньої, доречніше не перебуваючи безпосередньо в керівництві НБУ. Це зрозуміло всім, хто володіє елементарною загальнолюдської мораллю або, якщо хочете, порядністю. Чого вже тим більше ображатися на догану, за пряме порушення інструкцій, тобою ж підписаних? Думаю нічого. Тому дихаємо рівно, працюємо далі. На курс це точно не вплине", — зазначив Гетманцев.

Передісторія

На засіданні Ради Національного банку, яке відбулося 2 жовтня, було оголошено догану і заявлено про недовіру двом членам правління Нацбанку — Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу.

Рада рекомендувала Правлінню Національного банку:

  • посилити виконавську дисципліну та відповідальність працівників Нацбанку за дотриманням законодавства України та розпорядчих актів НБУ з метою забезпечення ефективної системи внутрішнього контролю та управління ризиками;

  • забезпечити належну роботу функції комплаєнс;

  • забезпечити функціональне підпорядкування працівників структурних підрозділів, відповідальних за внутрішній контроль операційного ризику (ризик-координаторів) та комплаєнс-контроль, керівникам підрозділів з управління ризиками та комплаєнс відповідно;

  • посилити контроль під час прийняття рішень щодо застосування заходів впливу на банківські установи, зокрема у сфері фінансового моніторингу.

В яких випадках звільняється заступник голови НБУ

Заступник голови Нацбанку звільняється з посади в наступних випадках:

  • закінчення строку повноважень;
  • подання заяви про звільнення за власним бажанням із зазначенням аргументів такого рішення;
  • набрання законної сили обвинувальним вироком суду;
  • на підставі рішення суду про визнання особи недієздатною;
  • втрати бездоганної ділової репутації;
  • встановлення факту надання недостовірних відомостей при призначенні на посаду заступника Голови Національного банку;
  • смерті або на підставі рішення суду про визнання в установленому порядку особи безвісно відсутньою чи про оголошення особи померлою;
  • невиконання посадових обов’язків, у тому числі за станом здоров’я, протягом більш як чотири місяці поспіль;
  • виникнення обставин, що виключають можливість особи бути заступником Голови Національного банку (відповідно до частин четвертої та п’ятої цієї статті).

Рада Національного банку звільняє з посади заступника глови Національного банку у випадку, передбаченому пунктом 2 частини восьмої цієї статті, на своєму засіданні після його доповіді про результати діяльності на посаді.