«Представлена сьогодні командою Міністерства цифрової інформації технологія шеринга документів в оновленому додатку Дія дозволяє звести верифікацію клієнтів до автоматичної процедури. Будь-який наш клієнт може сформувати і передати банку електронний пакет документів за допомогою цього додатка. Два кліка. Нічого не потрібно нікуди нести», — заявив Крумханзл.

Як працює

Відтепер для актуалізації даних в Приватбанку клієнту треба лише відкрити документ в Дії та перегорнути на бік з штрихкодом.

Читайте також: Відкрити рахунок чи оформити банківську карту на відстані: як це працює

Після того, як менеджер банку сканує відповідний код, Дія автоматично запитує дозвіл та формує цифрову копію документа з електронним підписом та передає її банку.

Також клієнти Приватбанку відсьогодні можуть пред’являти цифровий паспорт замість оригіналу. Співробітник банка верифікує документ з Дії через QR-код.

Передісторія

2 жовтня Національний банк спростив процедуру віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом у мобільному застосунку «Дія».

Які переваги нового методу

Фактично на сьогодні – це єдина можливість для фінансових установ дистанційно перевірити ідентифікаційні дані громадян, що містяться в державних реєстрах.

Переваги цього методу:

  • простота використання;
  • надійність для банків – такі ідентифікаційні дані отримані з надійного джерела;
  • діджиталізація процесів та пришвидшення обслуговування клієнтів банків.

Читайте також: Мінцифри підключило портал «Дія» до держреєстру. Що це значить

Що таке цифровий паспорт

Цифровий паспорт – це цифровий аналог паперових документів у мобільному застосунку «Дія». В електронному вигляді відображається інформація, яку містить ID-картка та біометричний закордонний паспорт громадянина України.

Цифровий паспорт надійніший, ніж звичайний паперовий, та не менш надійний, ніж його пластиковий аналог. Він дає можливість отримувати надійні дані про користувача з офіційних державних реєстрів.

Читайте також: Е-паспорт у «Дії» — тепер офіційний документ. Паперовий можна не носити