«Представлена сьогодні командою Міністерства цифрової інформації технологія шеринга документів в оновленому додатку Дія дозволяє звести верифікацію клієнтів до автоматичної процедури. Будь-який наш клієнт може сформувати і передати банку електронний пакет документів за допомогою цього додатка. Два кліка. Нічого не потрібно нікуди нести”, — заявив Петр Крумханзл.

Відтепер для актуалізації даних в Приватбанку клієнту треба лише відкрити документ в Дії та перегорнути на бік з штрихкодом. Після того, як менеджер банку сканує відповідний код, Дія автоматично запитує дозвіл та формує цифрову копію документа з електронним підписом та передає її банку. Також клієнти ПриватБанку відсьогодні можуть пред’являти цифровий паспорт замість оригіналу. Співробітник банка верифікує документ з Дії через QR-код.

Свого часу Приватбанк першим в Україні оцифрував дані клієнтів, що дало значний поштовх розвитку сучасних банківських послуг. Для ідентифікації і верифікації банк сканує весь необхідний пакет документів клієнта, і далі в роботі використовується тільки електронні копії. До запуску шеринга документів, верифікацію клієнти банку могли проводити як в електронному вигляді в Приват24, так і офлайн у відділенні банку.

Мобільний додаток Дія було запущено в грудні 2019 року Міністерством цифровий трансформації у співпраці з Приватбанком. 12 млн користувачів Приват24 можуть користуватися цифровими послугами держави без додаткових реєстрацій і підключень. Сьогодні майже 70% всіх користувачів Дії авторизуються через Приват24.