Причина штрафу

Штраф наклало Гамбурзьке бюро із захисту даних.

За його даними, керівники компанії «отримували детальну інформацію про особисте життя своїх співробітників під час індивідуальних бесід і неформальних бесід, починаючи від досить нешкідливих подробиць і закінчуючи сімейними проблемами та релігійними переконаннями».

Деяка інформація зберігалась в цифровому вигляді.

Влада Гамбурга заявляє, що існують «записи з високим рівнем деталізації», використовувані для отримання профілю співробітника для вживання заходів та рішень у трудових відносинах.

Читайте також: H&M відкриє в Україні магазин нового формату

«Ця справа свідчить про серйозне нехтуванні захистом даних співробітників на сайті H&M в Нюрнберзі, – сказав Йоханнес Каспар, співробітник із захисту даних в Гамбурзі. – Таким чином, розмір накладеного штрафу є адекватним і буде утримувати компанії від порушення конфіденційності своїх співробітників».

Про незаконний збір даних стало відомо, коли інформація стала на кілька годин доступною для всієї компанії через помилку конфігурації в жовтні 2019 року. Після того, як орган із захисту даних в Гамбурзі був проінформований про цей факт, він спочатку наказав «заморозити» весь мережевий пристрій, а потім запросив про його передачу.

H&M в Україні

Друга за величиною в Європі мережа магазинів одягу, шведська H&M в третьому фінансовому кварталі збільшила в Україні виручку в 1,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року — до $ 9,65 млн. 

У третьому фінансовому кварталі (1 червня — 31 серпня) компанія збільшила виручку в своїх українських магазинах на 59% в гривні.