Виведення активів

З 2021 року фінансові компанії позбудуться можливості пропонувати послуги в ЄС. Їм доведеться розраховувати на те, що блок запропонує Великобританії так звані умови еквівалентності, щоб вони змогли обслуговувати клієнтів, на яких припадає до чверті всієї виручки в Лондоні. З урахуванням невизначеності щодо подібної перспективи компаніям доводиться нарощувати присутність в ЄС, пише Bloomberg.

Читайте також: Brexit: JPMorgan виведе активи на $ 230 мільярдів з Британії

У доповіді EY також зазначається, що 24 компанії в сфері фінансових послуг повідомили, що виведуть активи з Великобританії на фоні невизначеності щодо доступу Лондона до взаємодії із блоком.

Компанія EY відстежує діяльність 222 найбільших фінансових компаній, значна частина операцій яких знаходиться у Великобританії.

На поточний момент на британську столицю все ще припадає левова частка активів американських банків в Європі.

Переміщення персоналу

Після того, як британці проголосували за вихід з Євросоюзу в 2016 році, фінансові компанії збільшили кількість співробітників у країнах блоку на 2,850 тис. осіб. При цьому основна частина релокацій припала на Дублін, Люксембург і Франкфурт.

Лише за минулий місяць приблизно 400 співробітників переїхали до континентальної Європи, йдеться в доповіді консалтингової компанії.

Американський банк JPMorgan Chase & Co. в останні тижні перевів в Євросоюз як співробітників, так і активи, Goldman Sachs Group Inc. планує релокацію ще 100 осіб.

Читайте також: Лондон і Токіо підписали торговельну угоду. Першу після Brexit

«Це відбувається, незважаючи на пандемію та обмеження на переміщення людей», — відзначає керуючий партнер EY з фінансових послуг у Великобританії Омар Алі. Він додає, що багато компаній все ще перебувають «у режимі очікування», і найближчим часом може бути оголошено про численні нові рішення щодо переведення співробітників в ЄС.