Саме необхідність швидкого закриття усіх своїх операцій на перше число і буде головним мотиватором для всіх учасників ринку 30 вересня. За прогнозами «Мінфіну» обсяги торгів будуть перебувати у межах до $ 190 млн при здійсненні до 470-540 угод.

Тренд і загальна поведінка міжбанку будуть повністю залежати від курсових завдань великих гравців та дій Нацбанку. Перші два дні цього тижня не продемонстрували особливої активності клієнтів і враховуючи фактор кінця місяця — більшість великих компаній будуть дуже активні на торгах саме сьогодні.

Відео: Чи буде долар дорожче 29 гривень і навіщо Нацбанк послаблює національну валюту

Завершення податкових розрахунків також підштовхне ту частину клієнтів, хто ще не розрахувався з державою — до продажу валюти, що зіграє на користь гривні. Проти неї буде працювати досить істотна скупка валюти нерезидентами та «дочками» іноземних банківських груп для репатріації дивідендів. Саме вчорашні виходи в середині дня СІТІбанку з купівлею долара спровокували зростання курсу на кінець сесії вівторка і сьогодні ситуація буде також багато в чому залежати саме від подібних покупок нерезидентів.

З урахуванням погашень попередніх випусків облігацій — результати аукціону Мінфіну з продажу ОВДП 29 вересня виявилися досить скромними і тому 2 млрд гривень, які сьогодні покупці повинні перерахувати в бюджет не особливо відобразяться як на ресурсному, так і на валютному ринках.

Фінансисти продовжать активно заробляти на євро, тому що валютні ралі по парі євро / долар тільки посилюються, що дозволяє їм заробляти як на міжнародних ринках, так і на курсі євро щодо гривні. Курс продажу євровалюти вже впевнено подолав бар'єр в 33 гривні і це явно ще не межа.

Готівковий ринок в середу буде повністю орієнтуватися на поведінку міжбанку.Основна частина обмінників віддасть перевагу працювати із спредом по долару у межах 15-20 копійок і по євро — у межах до 25- 30 копійок.

Курси міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 30 вересня у межах: долар — коридор 28,20 — 28,45 гривень, євро — коридор 32,99 — 33,45 гривень.

На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати у межах: долар — коридор покупок і продажів 28,15 — 28,50 гривень, євро 32,60 — 33,40 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 28,05 — 28,25 і продаж 28,35 — 28,50 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 28,25 — 28,33 гривень та продаж 28,34 — 28,38.

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

Партнер прогнозу курсу — Прокредит Банк, німецький онлайн-банк

Будь-якої миті, де б ви не були, майте повний контроль над власними фінансами.

Хочете знати про валюту більше? Слідкуйте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі