Рейтинг китайських багатіїв

Друге місце в рейтингу найбагатших китайців зі статком $ 56,2 млрд займає Ма Хуатен — засновник гіганта Tencent, що володіє месенджером WeChat і займається, зокрема, іграми і музикою.

На третій сходинці зі статком $ 50,4 млрд перебуває Джек Ма — засновник інтернет-ритейлера Alibaba.

У глобальному рейтингу Forbes Чжун займає 17 місце, слідуючи за засновниками Google Сергієм Бріном і Ларрі Пейджем. Серед найбагатших людей Азії він поступається тільки індійському нафтовому і газовому магнатові Мукешу Амбані.

Читайте також: Bloomberg повідомив про появу в світі нового мільярдера

Бізнес Чжуна

Чжун управляє виробником бутильованої води Nongfu Spring, IPO якого пройшло у вересні, а також контролює фармацевтичну Beijing Wantai Biological Pharmacy, яка провела первинне розміщення в квітні.

Потрапити на перше місце в списку найбагатших китайців йому дозволило саме стабільне зростання статку завдяки двом цим розміщень, підкреслює CNBC.

Nongfu в ході розміщення залучила близько $ 1,1 млрд, що стало одним з найбільших в цьому році IPO для Гонконгської біржі.

Читайте також: Хто найбільше заробив під час карантину — інфографіка

У свою чергу Wantai — одна з китайських компаній, які оголосили про розробку вакцини від коронавірусу. З моменту IPO в Шанхаї її акції подорожчали більш ніж на 2000%.

Шаньшань отримав прізвисько «самотній вовк» за те, що тримається подалі від політики і спілкування в ділових колах, відзначає Bloomberg.

До того, як створити власний бізнес, він працював будівельником, газетним репортером і агентом з продажу напоїв, вказує Forbes.

Нагадаємо

  • 28 серпня Джефф Безос став першою людиною в світі, чий статок перевищив $ 200 млрд.
  • 8 вересня Forbes написав, що за час пандемії в США з'явилося 18 нових мільярдерів.