Шляхи розвитку проєкту

Cпільний проєкт не тільки суттєво поглибить співробітництва між Україною та Туреччиною в космічній галузі. Він також стане першим кроком у реалізації домовленостей, яких досягнуто під час візиту української делегації до Туреччини наприкінці серпня.

Читайте також: Турецькі інвестори вклали в українську економіку $3,6 мільярда

Турецька делегація на чолі з головою Національного космічного агентства Туреччини Сердар Гусейном Йилдиримом днями особисто познайомилась із можливостями основних підприємств Державного космічного агентства України. Урядовці відвідали Конструкторське бюро «Південне» та Південний машинобудівний завод у Дніпрі. Це дало можливість сторонам детально обговорити реальні шляхи об’єднання зусиль України і Туреччини у розробці та серійному виробництві космічної техніки.

Враховуючи масштабність цих стратегічних завдань, саме поєднання наукової та виробничої баз наших країн, які включать відпрацьовані ефективні рішення та перспективні напрацювання, високотехнологічну промисловість та цифрові технології, багаторічний досвід та унікальні компетенції, дозволять реалізувати цей проєкт вже в осяжному майбутньому.

Читайте також: Туреччина придумала спосіб переконати населення віднести золото «з-під матраців» до банків