Які бренди виготовлятимуть

Там не уточнюють, під якими брендами виготовлятимуть автомобілі. Група загалом має їх п'ять: Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine і LADA.

Серед вживаних авто в українців великою популярністю користується модель Renault Megane. Лише у серпні 2020 року українці зареєстрували їх 1926, що найбільше, у порівнянні з іншими моделями.

Читайте також: Український автопром. Випуск легкових автомобілів впав в 5,5 раза

Наагадаємо

У березні ЗАЗ повідомляв, що виготовить тестову партію автомобілів для потенційних партнерів із групи Renault. Місцеві ЗМІ писали, що йдеться про три моделі LADA: Vesta, Xray і Largus.

Про попит автомобілів Renault на українському ринку говорить і директор Groupe Renault Export у Євразії Макс Массана. Він зазначає, що група Renault вже зараз має сильні позиції в Україні та зберігає своє лідерство на ринку.

Читайте також: В Україні падають продажі нових авто. Що купують українці

«Український ринок має для нас високий потенціал завдяки своєму розташуванню і все більшій зацікавленості у нових автомобілях», — каже Массана.

Модернізація ЗАЗ

На заводі кажуть, що провели масштабну модернізацію, щоб виготовляти автомобілі Renault і повністю відповідати міжнародним стандартам якості. На підприємстві розгорнули систему стандартизації «Alliance Production Way», яка забезпечуватиме якість машин.

Голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко зазначає, що проєкт створить нові робочі місця і сприятиме розвитку українського автопрому.

«Локалізоване збирання дозволять нам залишатися поруч з клієнтами та адаптувати пропозицію і сервіс до потреб ринку», — розповів він.

Довідка

Запорізький автомобілебудівний завод — український виробник легкових автомобілів, а також фургонів і автобусів. Основне виробництво зосереджене в місті Запоріжжі. Входить до групи компаній «УкрАвто».

Оформити електронний поліс автоцивілки