Для порівняння: за весь 2019 рік від громадянства відмовилися 2072 американця.

Причини

Експерти припускають, що пандемія спонукала американських емігрантів уникати нинішнього політичного клімату та обтяжливої податкової звітності. «Величезне збільшення числа емігрантів зі США, які відмовляються від нашого громадянства, пов'язана з коронавірусом. Пандемія дала людям час переглянути свої зв'язки із США і вирішити, що нинішній політичний клімат і щорічна податкова звітність занадто обтяжливі», — пояснює партнер Bambridge Accountants Алістер Бембрідж.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нюанси

Громадяни США, які проживають за кордоном, як і раніше, зобов'язані щорічно подавати податкові декларації в країні, платити податки США і повідомляти про всі свої рахунки в іноземних банках, інвестиції і пенсії, які знаходяться за межами Штатів. Для багатьох американців це занадто серйозне вторгнення в їхнє життя, оскільки вони не планують повертатися до США.

Читайте також: План Б. Як багатії світу готуються до нового локдауну через коронавірус

Одночасно американці повинні заплатити урядовий збір в розмірі $2350 за відмову від громадянства. Ті, хто проживає за кордоном, повинні зробити це особисто у посольстві США в своїй країні.

Крім того, у рейтингу паспортів світу США втрачають позиції, іноземні інвестиції в нерухомість штатів скорочуються. На фоні пандемії влада відправляє додому іноземних студентів на онлайн-навчання.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».