Деталі угоди

Повідомляється, що керівництво Volkswagen уже схвалило угоду, але ще немає схвалення на продаж від наглядової ради компанії.

Фактично, частина Bugatti буде належати VW Group навіть після ймовірного продажу компанії, — справа в тому, що Porsche, яка також належить концерну VAG, володіє 15,5% акцій Rimac.

Читайте також: Більше 100 років на ринку. Збанкрутував один з найбільших сервісів оренди авто Hertz

У перспективі Porsche планує наростити свою частку в Rimac до 50%. Серед інших відомих інвесторів цього бренду — компанії Hyundai/Kia, Koenigsegg, Jaguar і Magna.

Кого готують до продажу

Крім Bugatti, джерела також натякнули на можливий продаж Lamborghini, SEAT, Italdesign і Ducati, якими зараз володіє Volkswagen.

Згідно з новим звітом, компанія вже провела переговори з потенційними інвесторами про продаж цих брендів, але угода затяглася через пандемію covid-19.

Нагадаємо

Компанію Rimac заснували в 2009-му і першою її моделлю став Concept One з потужністю 1088 к.с. і розгоном 0-100 км/год за 2,8 секунди. У Rimac продали всього кілька таких авто.

Читайте також: Коронавірус дістався до автопрому: що буде з поставками машин в Україну

У 2018-му компанія анонсувала вихід вдосконаленої версії свого електричного спорткара Rimac Concept Two.

У той же час, історія бренду Bugatti нараховує більше 110 років, а свій сучасний вигляд компанія придбала в 1998-му, після її покупки концерном Volkswagen.